Friss hírek

Ez a fejlesztés a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács Elõzetes Regionális Fejlesztési Programja keretében, a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával valósul meg.

Állatokkal kapcsolatos hatósági ügyek

Állattartási ügyek

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2010. (IV.15.) Önk. sz. rendelete szabályozza a város egyes övezeteiben tartható haszonállatok és kedvtelésből tartott állatok körét és egyedszámát, valamint a tartás szabályait. Ezen szabályok megsértőivel szemben kérelemre vagy hivatalból önkormányzati hatósági eljárást folytatunk le, melynek keretében a Polgármester az állattartót kötelezi a helyi rendelet szabályainak betartására.

 

Állatvédelmi ügyek

A jegyzői hatáskörbe tartozó állatvédelmi ügyek célja az állatok védelméről szóló egyes jogszabályokban meghatározott előírások betartatása.

 

Méhek nyilvántartása

A méhtartást be kell jelenteni a méhek tartási helye szerinti jegyzőhöz, aki a bejelentett adatokról nyilvántartást vezet.

 

Vadkár

Ha a vadak által okozott kár károsultja és a kárért felelős személy között nem jön létre egyezség, és a károsult kárának megtérítését nem közvetlenül a bíróságtól kéri, a jegyzőtől írásban vagy szóban lehet kérelmezni a károsult és a kárért felelős személy közötti egyezség létrehozására irányuló kárbecslési eljárás lefolytatását.

 

Állatpanzió, állatmenhely létesítésének engedélyezése

Az állatpanzió és állatmenhely (együtt állatotthon) létesítését az állatotthon tervezett helye szerint illetékes jegyző engedélyezi.

 

Veszélyes állatok tartásának engedélyezése

Jogszabályban meghatározott veszélyes állat tartását a jegyző engedélyezi.

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Interware logo