Friss hírek

Ez a fejlesztés a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács Elõzetes Regionális Fejlesztési Programja keretében, a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával valósul meg.

Vásárok, piacok, bevásárlóközpontok

 


 

A vásárok, piacok tartásához üzemeltetési engedélyt kell kérni, a bevásárlóközpontokat be kell jelenteni a nyilvántartó hatóságnál.

 


 

Eljáró iroda

Közigazgatási és Adó Iroda,

ügyintéző: Fényes Erika, Waldinger Enikő

tel.: 

E-mail: fenyes.erika@ph.szentendre.hu   waldinger.eniko@ph.szentendre.hu


Illetékességi terület:

Szentendre és Pilisszentlászló

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2013. január 1. napjától a vásár, piac, helyi piac, valamint a bevásárlóközpont helye szerinti települési jegyző az illetékes ezekben az ügyekben.

 

Ügyleírás:

A vásárokról, a piacokról és a bevásárlóközpontokról szóló 55/2009. (III.13) Korm. rendelet hatálya a Magyar Köztársaság területén rendezett, illetve tartott vásárokra, piacokra és üzemeltetett bevásárlóközpontokra, valamint a vásárokon, a piacokon és a bevásárlóközpontokban folytatott kereskedelmi tevékenységre terjed ki.

Nem tartozik e rendelet hatálya alá a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerint közterületen a húsvéti, karácsonyi és szilveszteri, valamint évente egy alkalommal, az adott ünnepen és az azt megelőző 20 napban folytatott kereskedelmi tevékenység.

A kérelemhez mellékelni kell:

- a vásár, piac számára kijelölt területet, alapterületét, méretarányos helyszínrajzát az üzletek, árusítóhelyek, valamint az egyéb létesítmények és nem árusítási célra kiképzett területrészek tervezett rendeltetés, és szám szerinti meghatározásával, a vevőforgalmi és árubeszállítási, -feltöltési útvonalak kijelölésével.
- a terület használatára való jogosultságot igazoló okiratot: (a tulajdoni lap kivételével a jogcímre vonatkozó igazoló okirattal, továbbá haszonélvezet esetében a haszonélvező, illetve közös tulajdon esetében a tulajdonostárs, hozzájárulását igazoló okirattal együtt; bérleti szerződést, albérleti szerződést, stb.)
- a vásár, piac működési rendjét

A hatóság a piacokról és a bevásárlóközpontokról nyilvántartást vezet.

 

Jogszabály:

- a vásárokról, a piacokról és a bevásárlóközpontokról szóló 55/2009. (III.13.) kormányrendelet

 

Nyomtatvány:

- vásár-, piac üzemeltetési engedély iránti kérelem

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Interware logo